Рецепта за тутманик със сирене

29.03.2020
Автор: Тино

В дълбока купа сложете солта и брашното и оформете "кладенче". Разрежете на четири ленти.

Според рецептата излиза, че в тестото няма нито яйца, нито мазнина освен 1 лъж. Разтворете маята със захарта и топлото мляко. Добре е да черпим опит от бабите, докато са живи и здрави да ни покажат своите кулинарни умения.

След това навийте усуканото тесто на охлюв и прехвърлете в намаслена тава или тава, покрита с хартия за печене. През това време то увеличава обема си 3 пъти. Разделете го на 4 топки.

Бабиният тутманик със сирене Get new posts by email. Пълнозърнест хляб с бадеми и семена. Баща ми винаги казваше на тъща си "Бабо, имаш златни ръце".

Няма тутманик без сирене! Бърбън - 50мл.

Secondary menu

Skip to main content Skip to navigation. Там е описано и олиото. Желая добро здраве! Разтворете маята в леко затопленото прясно мляко заедно със захарта и с. Няма нужда от предварително втасване, ще втасва цялата смес заедно с брашното.

Баба Мария е с 3 байпаса на сърцето, но е безкрайно жизнена и енергична. Ще го печа на фурната.

Това вкусно печиво е любимо на всички от 2 до години. През това време то увеличава обема си 3 пъти. Get new рецепта за тутманик със сирене by email. Подредете тестените платки една върху друга, като върху последната намажете само с масло. Време приготвяне 2 часа и 30 минути с включено време за втасване. Пресейте брашното и започнете да добавяте малко по малко от него към сместа.

Бабиният тутманик със сирене

Опитайте я! Замесете меко и еластично тесто, подходящо за разточване. Уведоми ме при публикуване на нов коментар.

Здравейте, така съм я запомнила, но не толкова тънка. Взимайте всяка топка,направете я плоска като за мекици. Просто го пригответе. Отне ми не повече от 40 минути. Прав беше.

Рецептите на Звездев

Хванете рулото за краищата, разтеглете и го усучете няколко пъти по оста, след което навийте на охлюв в тавата. Когато я поканих да направим тутманика заедно, не исках да я притеснявам и тревожа.

Благодаря на баба Мария за споделената рецепта.

Там е описано и олиото, рецепта за тутманик със сирене. Благодаря на баба Мария за споделената рецепта. И още:. Може да оформите тутманика по 2 начина: 1. Толкова да уважавам старите хора и старите рецепти че твоята ме разтопи направо!

Според рецептата излиза, че в тестото няма нито kustur club holiday village tripadvisor. Отне ми не повече от 40 минути. Козунак по стара българска рецепта. Оцета играе ролята на стабилизатор просто не дава на тестото колкото и еластично да е или не да не се разкъсва както е тестото при пиците!

Приготвяне на пухкав четирислоен тутманик:

Search this site:. Оформянето е директно над котлона с врящата мазнина, или..? Ще го пробвам с бяло брашоно. Но тя прие поканата с такава охота, че не успях да я спра в подготовката.

Имам обаче няколко въпроса явно съм единствената недоразбрала :. Опитайте. Навийте корите на руло и отново намажете с разтопено масло.

 Също така разберете...